Autoralli

Algasid EMV virtuaalses autorallis - võidukad olid Raudsepp ja Põdra

Hannes Ross / 29 aprill 2021
Järgmine üritus

ARCA Series 2024: 4. etapp - Charlotte Motor Speedway

Esimese Eesti meistrivõistluste etapi virtuaalses autorallis võitis Rally2 arvestuses Gert Raudsepp, kes sõitis algusest peale stabiilselt kiirelt ja tüüris täiskiirusel oma klassi võidu poole, tundub et võit tuli kindla peale. Rally4 klassis võidutses Siim Põdra, kes peaaegu esimesel katsel oleks katkestanud aga sellest ehmatusest üle saades, liikus ta juba tõusvas joones ja tuli kindlalt võidule.

Monte-Carlo virtuaalses rallis läbiti kokku kaksteist kiiruskatset kogupikkusega 82.8km, kiiruskatsetele startis kokku 109 osalejat, kellest lõpetas ralli 76. Peamiselt kulgesid katsed kurvilistel ja libedatel mägiteedel, mis tegi ralli väga keeruliseks.

Rally2 arvestus:

Rally2 arvestuses startis rallile 72 osalejat, kellest jõudis lõpuni 50. Esikolmik kommenteeris oma etteastet sedasi:

P1 - Gert Raudsepp: "Kui viimane hooaeg lõpetasin Monte Carlo auto lõhkumisega poole ralli peal ning purustasin kõik oma ootused ja lootused üldvõidule, siis seekord on alanud kõik väga positiivselt. Ralli on edukalt lõppenud - oli väga stabiilne etteaste, loodan, et ka piisavalt kiire. Jään huviga järgmist etappi ootama."

P2 - Sander Moks: "Monte sõidetud. Läksin kindla peale sõitma ja ilma igasuguse trennita. Muidugi on valdav enamus katseid teada, lollid kohad jne... Ning elu on näidanud, kui ma kõvasti enne trenni teha, siis ralli on minu jaoks täielik läbikukkumine. Ühtegi intsidenti ei olnud, seina ei sõitnud jne... Rehvivaliku oleks võibolla pidanud teise tegema ja softi valima aga läksin kindla peale välja. Kõigile edu"

P3 - Marko Holtsmann: "Võiks öelda, et aastane paus on kindlasti vahele jäänud "aegu püüdmast", VR immersioni pärast pigem mõni nv vahepeal sõpradega lõbuks sõitnud. Monte eesmärk oli top6 saada, aga nagu öeldakse - ühe õnn võib olla teise ebaõnn. SS8 asetsesin veel teisel positsioonil ning power stage'i jaoks otsustasin slickidega riskida, kus siis SS10 ühes tagasipöörde kurvis spinni tõttu ilmselt oma teise positsiooni kaotasin. Aga lõpp hea kõik hea, montest kolmas koht. Kreeka eesmärgiks siis top6"

Rally2 arvestuse tulemused leiad siit: 2021 Rally : R01 - Rally2 Tulemused

Rally4 arvestus:

Rally4 arvestuses startis rallile 37 osalejat, kellest jõudis lõpuni 26. Esikolmik kommenteeris oma etteastet sedasi:

P1 - Siim Põdra: "Sõitsin ka Monte ära, esimene katse peaaegu terminal aga õnneks pääsesin penaltiga, edasi läks juba tõusvas joones ja kindlalt lõpuni"

P2 - Gabriel Simson: "Sai ka ralli ära sõidetud ja seda edukalt. Hetkel Rally 4 klassis teisel kohal ja esimesele kaotust 4 sekundit.. Powerstagel 5 punkti soojas ja loodan, et nii ka jääb. Sõit ise oli puhas ja nii väike kaotus Siim Põdrale tuli üllatusena. Tean et tal olid esimesel katsel väiksed probleemid ja ettevalmistus minimaalne, aga siiski rahul"

Kahjuks ei õnnestunud kolmanda koha saanud Märt Maidlaga kommentaare võtta, kuna võistleja otsustas varakult Kreeka poole teele asuda.

Rally4 arvestuse tulemused leiad siit: 2021 Rally : R01 - Rally4 Tulemused

Järgmine EMV etapp virtuaalses autorallis toimub 30 Aprillil, kui sõidetakse Kreeka tolmustel teedel, kus võistlejad võivad kohtuda varjatud kividega teede ääres, mis võivad tõsiselt kahjustada autosi, kui lõigata liiga uljalt kurve või sõita liiga laialt.

Kas Gert Raudsepp jätkab sama hooga Kreekas nagu Montes või näeme uut võitjat?