Ringrada

Kappet võttis kolmanda järjestikuse võidu Kyalamis

Hannes Ross / 3 mai 2021
Järgmine üritus

E-autoralli Eesti meistrivõistlused 2024: 5. etapp - Võru Rally

Kaks nädalat tagasi võttis Risto Kappet Kyalamis oma 2021 NB Quality GT meistrivõistluste kolmanda järjestikuse võidu.

B-Finaal

Enne, kui A-Finaali võistlejate masinaid hakkati ettevalmistama sõiduks, toimus samal ajal B-Finaal, kus pikalt juhtis sõitu Marko Holtsmann, kuid paaril viimasel ringil andis kergelt oma koha ära Tauri Tellingule, poodiumi viimasele astmele jõudis Rimmo Kadapik.

A-Finaal

Kappeti jaoks tundus tulemas lihtne ja kontrollitud võit, kuid Illar Jürgenson tegi juba teist etapi järjest peatuseta sõidu, mis seekord tegi Kappeti elu natuke raskemaks, sest pärast peatust pidi hakkama ta vaeva nägema, et liidrikoht tagasi võita.

Mario Vendla lõpetas võistluse kolmandal kohal, olles peaaegu kogu sõidu sõitnud koos oma meeskonnakaaslasega Laur Uusmäega, kes võistluse lõppfassis tegi avarii ja kukkus kolinal võistlejaterivis 9ndale kohale. Sellega tõusis ka Henri Sinik 5ndale kohale, kel ebaõnnestus kvalifikatsioon ja ootas ees raske tööpäev, enne teda lõpetas Paul August Lääne, kes taaskord üllatas oma stabiilsusega. Nende järel järgnes BMW trio, mille vedurijuhiks seekord oli Mario Haugas, kes oli napilt Johannes Moori ees ja natuke eemal oli Kaspar Korjus. Top10 lõpetas debüüdi tegev Joosep Planken Astoniga.

Kvalifikatsioonis Top10 mahtunud RTECH poisid sattusid korralikult ebaõnne ohvriteks, kui eelmise hooaja GT meister oli sunnitud korduvalt kontaktides olema ja hiljem katkestama peale ebaõnnestunud kontakti Johannes Mooriga. Gert Raudsepp, kes sattus sõidu algfaasis paaril korral ebaõnnetult jamadesse aga lõpetas sõidu 27ndal kohal.

Lisaks Plankenile tegi veel A-Finaalis debüüdi Siim Nöör, kes samuti avas punktiarve saades 3 silma kirja. Lisaks neile kahele veel Alo Aarela, Henrietta Olak, Ruben Volt, Carl Markus Tammeveski, Eke Tom Paat, Patrick Hakala ja Rainer Valing.

Järgmine 2021 NB Quality meistrivõistluste etapp toimub 16 Mail, Road America ringrajal.

Kyalami A-Finaali sõit on järelvaadatav siit: 2021 NB Quality GT : 3. etapp - Kyalami ( A-Finaal )