Autoralli

Eesti meister Voort jätkas võitmist Walesi teedel

Tanel Metsar / 16 oktoober 2022
Järgmine üritus

E-autoralli Eesti meistrivõistlused 2024: 4. etapp - Kielder Forest Rally

Eelmisel nädalal sõideti 12. T&K Stagetech e-Autoralli Eesti meistrivõistluste etapp vihmastel ja mudastel Walesi teedel. Kogu ralli vältel läbiti 68,87 kiiruskatse kilomeetrit. Rallist võttis osa 44 ekipaaži, kuid lõppaja said kirja 41.

EMV1

Walesi ralliks oli kindel ka Eesti meister. Sel aastal on siiamaani kiireim olnud Siim Voort, kelle edu oli lähima konkurendi Juss Pareku ees 129 punkti. Ka sel rallil oli kiireim Siim Voort, kes võitis kõik kiiruskatsed ja lõpuks edestas teiseks jäänud Marti Tormi 59.6 sekundiga. Kolmandaks jäi Fordiga sõitnud Oskar Orav. Kiireima Hyundai roolis olnud Ristjan Ristisaar jäi viiendaks.

Ralli võitnud Voort andis ka peale rallit oma kommentaari: “Ootasin ikka, et tuleks Walesi kohane ilm ja sajab padukat ning ehk ka tormab. Aga rajad olid õrnalt hommikuse niiskusega kaetud. Kui sellegipoolest olid käed ja jalad korralikult tööd täis. Tuli ka üks korralikum eksimus SS4 kiirel lõigul kui sai auto tagumikuga seina riivatud ja spinn peale lastud. Ei tundunud väga suur puudutus olevat kuid järgmises hooldusalas selgus, et nii mootor, käigukast kui ka turbo olid korralikult kannatada saanud. Mootor oli 59% peal, kast 63% ja turbo 60%. Ehk eelnevad katsed enne hooldust sai läbitud pooliku autoga. Ja sellega muidugi seiklused ei piirdunud. Power Stage mõned sajad meetrid enne lõppu suutis kodune tehnika imesid teha nagu Hyundai juba. Hiir kukkus suure vibratsiooni peale tray pealt klaviatuuri peale, mis omakorda tekitas selle et FFB lülitus välja ning ka pedaalid ei töötanud. Kiire reaktsiooniga päästsin ennast kõige hullemast ja sain peaagu koheselt jätkata. Kuid aega kaotasin selle Hyundailiku tehnika lagunemisega kindlasti. Oeh jah...what a day. We are here all good. Eks näis kuidas Torm, Parek ja Oskar esinevad. Good luck guys

EMV1 tulemusi näeb siit: 2022 T&K Stagetech e-Autoralli : 12. etapp - Wales / EMV1 tulemused

EMV2

Ka EMV2 klassis selgus Eesti meister, kelleks on Ander Sinimäe. Sinimäe oli oma arvestuses jällegi kiireim ka sel rallil. Ta edestas teiseks jäänud Fordiga sõitvat Karl Reinojat 20 sekundiga. Kolmanda koha kindlustas Kertin Käblik Hyundaiga. Kiireima Volkswageni piloot Kusti Muri jäi kuuendaks ja ainsa Citroeniga sõitnud Timo Birken jäi 13. kohale.

Teiseks jäänud Reinoja kommenteeris oma sõitu sedasi: “Wales sõidetud. Wales alati meeldinud, mistahes mänguplatvormil ning sõita oli väga mõnus ja puhas. Mõned üksikud seina/kalju riivamised juhtusid, aga ei midagi hullu. Sai üle pika aja Eesti meistrile ajaliselt ka lähedal oldud, mis on väga positiivne Õnnitlused tiitli puhul Ander, igati teenitud!

EMV2 tulemusi näeb siit: 2022 T&K Stagetech e-Autoralli : 12. etapp - Wales / EMV2 tulemused

Hooaja punktitabel on nähtaval siin: 2022 T&K Stagetech e-Autoralli meistrivõistluste punktitabelid

Järgmine ralli sõidetakse 21.10-28.10 Hispaanias